Pautan Singkat    
Aplikasi Utiliti


Aplikasi Atas Talian


Aplikasi Peperiksaan

Borang Atas Talian
Statistik Pelawat
Ahli berdaftar: 696
Ahli terbaru: hussaini

Hari ini: 23
Ketika ini: 1
Mak. semasa: 25
Mak. sehari: 3553
Semalam: 157
Bulan ini: 5812
Telah dikunjungi: 1054916
Perisian Sokongan


TAKWIM

TARIKH PEPERIKSAAN AWAM 2016TARIKH PEPERIKSAAN MUET DAN STPM 2016
Articles Hierarchy
Articles Home » Makluman Peperiksaan » Kehilangan Sijil / Sijil Belum Dituntut
Kehilangan Sijil / Sijil Belum Dituntut
-> Posted by webmaster on December 16 2009


KEPUTUSAN UPSR
- Bagi calon yang kehilangan keputusan berkenaan, calon hendaklah merujuk Guru Besar di sekolah asal untuk mendapatkan salinan keputusan tersebut.


PMR dan SPM

- Bagi calon yang kehilangan sijil berkenaan, calon dikehendaki memohon di LEMBAGA PEPERIKSAAN MALAYSIA (LPM) dengan mendapatkan borang permohonan di Sektor Penilaian dan Peperiksaan Jabatan Pelajaran Negeri di Seluruh Malaysia dan calon hendaklah mengikut arahan dan prosedur yang ditetapkan dalam borang tersebut. Borang permohonan  yang tidak lengkap tidak akan diproses.

(PERINGATAN : Pihak Lembaga Peperiksaan Malaysia tidak akan mengeluarkan sijil asal. Salinan akan dikeluarkan untuk menggantikan sijil asal yang disahkan oleh Pengarah Peperiksaan)

-Bagi calon sekolah yang masih belum menuntut sijil berkenaan, calon hendaklah merujuk di sekolah asal bagi mendapatkan sijil tersebut.Bagi calon persendirian, calon boleh merujuk terus di Sektor Penilaian dan Peperiksaan Jabatan Pelajaran Negeri.Calon hendaklah mengambilnya sendiri atau diwakili oleh Ibubapa..


STPM dan  KEPUTUSAN MUET
-Bagi calon yang kehilangan sijil  dan keputusan berkenaan, calon hendaklah mengemukakan Borang Permohonan ke MAJLIS PEPERIKSAAN MALAYSIA (MPM) yang boleh didapati di seluruh Sektor Penilaian dan Peperiksaan Jabatan Pelajaran Negeri di Malaysia..
Borang Permohonan yang tidak lengkap tidak akan diproses.

(PERINGATAN!!!!....Pihak Majlis Peperiksaan Malaysia tidak akan mengeluarkan sijil dan keputusan asal.Salinan akan dikeluarkan untuk menggantikan sijil dan keputusan asal yang disahkan oleh Ketua Eksekutif Majlis Peperiksaan).

-Bagi calon sekolah yang belum menuntut sijil STPM, calon hendaklah merujuk di sekolah asal bagi mendapatkan sijil berkenaan.Bagi calon persendirian, calon boleh merujuk terus di Sektor Penilaian dan Peperiksaan Jabatan Pelajaran Negeri.calon hendaklah mengambilnya sendiri atau diwakili oleh Ibubapa.

-Bagi Keputusan MUET yang belum di terima, calon boleh terus berhubung dengan Majlis Peperiksaan Malaysia..

(PERINGATAN!!!!....Sijil STPM hanya disimpan oleh pihak Sekolah dan Sektor Penilaian dan Peperiksaan dalam tempoh setahun dari tarikh sijil dikeluarkan. Sehubungan dengan itu, bagi calon yang hendak menuntut, boleh mengemukakan borang ke Majlis Peperiksaan Malaysia dengan mengambil borang permohonan sijil belum dituntut di Sektor Penilaian dan Peperiksaan Jabatan Pelajaran Negeri).
6627 Reads · Print
Login
Username

PasswordNot a member yet?
Click here to register.

Forgotten your password?
Request a new one here.
Kemas Kini
Kemas Kini Terakhir
-> 15 February 2017, 08:00:00
Pengumuman Pengurusan
Perhatian Kepada Semua SUP UPSR, PMR, SPM dan STPM
Sila log masuk bagi membolehkan anda mengikuti perkembangan terkini berkaitan peperiksaan, sila email kepada SPP sppjpnns@msn.com sekiranya anda menghadapi masalah untuk log masuk (login). Harap maklum.
Dasar Privasi Pengguna
Semua paparan maklumat terperingkat tidak dipaparkan untuk tatapan umum. Paparan maklumat adalah mengikut kumpulan rujukan tertentu sahaja. Sila Log Masuk (login) bagi membolehkan anda melihat paparan yang berkaitan dengan anda. Semua permohonan untuk menjadi ahli berdaftar hendaklah dibuat secara bertulis kepada Ketua Sektor SPP JPNS. Sila nyatakan identiti pemohon serta keperluan kepada mengakses bahagian terperingkat maklumat peperiksaan. Semua permohonan akan diteliti terlebih dahulu sebelum disahkan. Harap maklum.
Galeri
Sekadar Renungan
"Cinta bukan mengajar kita lemah, tetapi membangkitkan kekuatan. Cinta bukan mengajar kita menghinakan diri, tetapi menghembuskan kegagahan. Cinta bukan melemahkan semangat, tetapi membangkitkan semangat" - Hamka
TAKWIM

TARIKH PEPERIKSAAN LUAR NEGERI & PROFESIONAL DAN BAHASA ANTARABANGSA 2016
JADUAL
UPSR
PT3
SPM U
SPM
STAM